Lely

Manufacturing Engineer - Maassluis

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 05-02-2019 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Maassluis Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris marktconform
Hoe tof is het als jij nieuwe productontwikkelingen en innovaties kunt vertalen naar optimaal werkende productieprocessen bij de grootste producent van industriële robots in Nederland? Zorg jij ervoor dat ons maakproces net zo innovatief wordt als onze producten?

Als Manufacturing Engineer bij Lely ben je als geen ander op de hoogte van wat er speelt op het gebied van productontwikkeling binnen de aan jou toegewezen productgroep: Milking & Cooling of Barn & Feeding. Je uitdaging bestaat uit het begeleiden van deze nieuwe ontwikkelingen richting een effectief en kostenefficiënt productieproces. Dit houdt in dat jij het maakproces bedenkt en ontwerpt, waardoor Lely de hoogste kwaliteit producten compleet met accessoires en verpakking kan afleveren aan onze klanten.

Belangrijkste taken

 • Je bent in een vroeg stadium betrokken bij productontwikkeling en vertaalt het ontwerp naar een productielijn met inrichting werkstations, materialen en manier van assembleren;
 • Je kent het product van binnen en van buiten, schrijft assemblage instructies en draagt je kennis over de manier van assembleren over aan het productiepersoneel met behulp van training;
 • Je implementeert de dagelijkse changes vanuit de afdeling Product Development in de bestaande productielijnen en beheert de Bill of Materials via het Product Life Cycle Management systeem;
 • Je meet het productieproces en gebruikt deze gegevens voor de optimalisatie van de productielijn;
 • Als afgevaardigde van Manufacturing Engineering in een NPI (New Product Introduction) team ben je verantwoordelijk voor het leveren van input vanuit het perspectief van operations om ervoor te zorgen dat het ontwikkelde product past binnen de productiemogelijkheden en andersom.

Wij bieden
Een interessante groeifunctie bij een door innovatie gedreven familiebedrijf. Een unieke werkomgeving, waarbij je de productontwikkelingen tot leven ziet komen in onze assemblagehal.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, waaronder 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar productontwikkeling, projectmanagement of een leidinggevende functie binnen productie of manufacturing engineering;
 • ruimte en vrijheid om te innoveren, nieuwe ideeën in te brengen en te ondernemen;
 • een hecht team met enthousiaste, behulpzame collega’s;
 • een geavanceerde productieomgeving die wij door middel van Lean iedere dag beter proberen te maken.
... en op de Lely Campus hebben we de lekkerste cappuccino’s gemaakt door onze eigen barista met verse melk rechtstreeks van de boerderij.

Profiel
Relevante ervaring voor deze functie is niet direct een vereiste, technisch inzicht en de juiste persoonlijkheid vinden wij juist heel belangrijk. Wij zijn op zoek naar een kandidaat met veel organisatietalent, assertiviteit en iemand die naast de dagelijkse taken ook als als projectleider kan opereren. Je bent iemand die van nature gestructureerd werkt, goed kan samenwerken met anderen en gemakkelijk de verbinding maakt met andere afdelingen en disciplines. Je signaleert zaken die verbeterd kunnen worden, maar neemt ook het initiatief om dingen écht te veranderen.

Daarnaast breng je het volgende mee:
 • Afgeronde Hbo-opleiding in technische richting, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Automotive en Technische Bedrijfskunde;
 • Interesse en bereidheid je verder te ontwikkelen op het gebied van Lean, Supply Chain, logistieke processen, assemblageprocessen, kwaliteitsbewaking, Product Lifecycle Management en ERP-systemen. Breng je al enige kennis mee, dan is dit een pré!

Contactgegevens voor sollicitatie

Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan nu via de 'Solliciteer' button. Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met Milou van Ruijven, 06-83027414.

Onze organisatie / De afdeling
Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan zo’n 1.200 mensen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Milou van Ruijven
Telefoon 06-83027414

Vestigingsplaats

Solliciteer