Lely

Machine Safety & Compliance Engineer - Maassluis

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 28-08-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Maassluis Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris Marktconform
Zorg jij ervoor dat onze oplossingen in compliance zijn met Europese en Noord- Amerikaanse wet en regelgeving maar ook andere continenten? Ben jij thuis in de machine-, elektrische veiligheid en normeringen?

Belangrijkste taken
Vanaf de eerste designs kijk je mee met de engineers. Vanuit jouw kennis en kunde over product wet- en regelgeving en normeringen geef je bindend advies over het veilig maken van de oplossing. Ook beoordeel je de producten op veiligheid voordat deze in productie mogen worden genomen. Jouw rol is dus essentieel!

Je bent bekend in het werken met product wet en regelgeving. Voor onze oplossingen heb je te maken met Elektrische veiligheid (CSA, UL, EMC of LVD), Machineveiligheid (2006/42/EU), of Voedselveiligheid (EU1935/2004, FDA). We verwachten niet dat je kennis en ervaring hebt in alle drie de gebieden, maar wel in minimaal 1 en voor de andere gebieden geldt dat je deze (uiteraard met begeleiding) eigen wilt maken. Als een Lely oplossing in nieuwe gebieden wil uitrollen zoals Azië of Australië, dan zorg jij ervoor dat Lely aan de lokaal geldende regels voldoet.

Je kijkt mee vanaf het eerste design en geeft bindend advies als een product verder ontwikkeld wordt. Je begrijpt de techniek, maar focust op het identificeren en verlagen van veiligheidsrisico’s. Je stelt de juiste vragen en gaat te werk als projectleider binnen het eigen bedrijf om de standaard m.b.t. veiligheid zo hoog mogelijk te krijgen. Je werkt waarschuwend, adviserend, beoordelend en controlerend.

Verder…
 • Bezoek je (test)boerderijen om de producten aan het werk te zien en risicoanalyses uit te voeren;
 • Voer je gesprekken met leveranciers over producten of onderdelen en de compliance hiervan;
 • Informeer je betrokkenen, zoals Product management en de directeur van Product Development over de status;
 • Onderhoud je contacten met testlaboratoria, certificerende instellingen en toezichthouders, bijvoorbeeld CSA en KIWA;
 • Beoordeel je door product development opgeleverde documenten, zoals handleidingen en testrapporten;
 • Ondersteun je bij vragen en problemen vanuit de markt m.b.t. productveiligheid.

Wij bieden

Een inhoudelijke en belangrijke rol in een internationale werkgever met innovatie als grootste doel. Je hebt een autonome rol in een klein en zelfstandig team. Je werkt met allerlei afdelingen van Lely samen.

Verder bieden wij:
 • Marktconform salaris;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (27 vakantie- en 13 adv-dagen);
 • Prettige werkomgeving;
 • Eigen koffiebar met barista;
 • Voldoende groei- en ontwikkelkansen.

Profiel
Je vindt het een uitdaging om in een innovatieve omgeving pro-actief te werken aan het verhogen van de productveiligheid en weet waar de juiste informatie vandaan gehaald moet worden. Je hebt ervaring opgedaan in soortgelijke functie bijvoorbeeld als functional safety engineer, safety consultant of toezichthouder. Ook een engineer met ervaring met normen en certificeringen zou goed kunnen passen.

Je hebt:
 • HBO werk- en denk niveau;
 • Technische studie achtergrond;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van Elektrische veiligheid (CSA, UL, EMC of LVD) of Machineveiligheid (2006/42/EU) of Voedselveiligheid (EU1935/2004, FDA);
 • Kennis van Engelse taal (woord en geschrift).

Contactgegevens voor sollicitatie
Ben je enthousiast? Solliciteer dan nu via de ''Solliciteer'' button.

Na je sollicitatie ontvang je altijd een ontvangstbevestiging. Heb je deze niet dezelfde dag van je sollicitatie ontvangen? Neem dan contact met dhr. Stace Barreiro de Leon via sbarreirodeleon@lely.com.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie / De afdeling
Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan zo’n 1.200 mensen.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Stace Barreiro de León
Telefoon +316-44515395

Vestigingsplaats

Solliciteer