Lely

Head of International Technical Service Support - Maassluis

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 25-02-2019 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Maassluis Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris Marktconform
Head of International Technical Service Support
Maassluis

Als de manager van de Technische Supportafdeling maak je verbinding tussen centrale technische activiteiten zoals productontwikkeling en de uitvoering van deze technische activiteiten in het distributiekanaal (Lely vestigingen). Dankzij jouw afdeling worden de oplossingen van Lely nog beter, juist omdat je rechtstreeks contact hebt met het veld. Ben jij expert in service en support en heb jij voldoende technisch inzicht? Lees dan verder!

Belangrijkste taken

De verantwoordelijkheden van jouw afdeling liggen op 2 hoofdterreinen, namelijk technisch support en servicemanagement. De afdeling Technisch Service Support kent 3 technische supportteams, namelijk Milking & Cooling (12 FTE), Barn & Feeding (14 FTE) en Processing (1FTE)

De technisch supportteams zorgen voor de juiste ondersteuning bij de lancering van nieuwe oplossingen. Denk hier onder andere aan het ontwikkelen van handleidingen, trainingen voor monteurs en andere technische specialisten. Deze informatie brengt jouw team over naar 10 overkoepelende Lely organisatie die het vervolgens weer aan 180 Lely vestigingen (Lely Centers) overbrengen. En met een innovatief bedrijf als Lely is er altijd iets nieuws in het verschiet.

Daarnaast richten de technisch supportteams zich op bestaande producten en de service die daarbij hoort. De afdeling denkt na over onderhoudsconcepten die de duurzaamheid van de oplossing vergroten, internationale updates begeleiden en veelvoorkomende vraagstukken oppakken met collega’s van product development. Met ruim 30.000 melkrobots en 20.000 andere robot oplossingen die internationaal bij melkveehouders geïnstalleerd zijn, ligt daar en mooie klus voor jouw specialisten.

Het tweede hoofdterrein, servicemanagement, gaat over de niet technische kant van technische service. Deze groep van 4 personen bestaat uit een warranty manager, twee service supportmanagers en een communicatiespecialist. Binnen servicemanagement staan de volgende vragen centraal: “Hoe kunnen we binnen Lely de garantie op onze producten het beste regelen?” en “Hoe kan een lokaal Lely Center haar service het beste managen?” en “Hoe kan ik de juiste kennis bij de technici in het veld krijgen en visa versa?”

Daarnaast is het de droom om Lely te helpen groeien in het “Servitization” traject, met andere woorden, de reis van de leverancier van een product naar business partner van de melkveehouder. Denk hierbij aan preventie met behulp van remote- en predictive support en artificial intelligence. Daar heb jij vast ideeën over en met een goed plan mag jij die gaan uitvoeren.

De afdeling bestaat uit vak professionals. Jij zorgt ervoor dat zij excelleren in hun rol. Je hebt daarnaast ook een representatieve rol, bij internationale bezoeken, ben jij het gezicht van het hoofdkantoor.

Wij bieden
Een internationale baan bij de grootste robot producent van Nederland. Een positie met impact, direct onder de board van Lely met voldoende groei en ontwikkelkansen voor jou en jouw afdeling.

Verder:
 • 27 vakantiedagen en 8 adv dagen;
 • flexibele werktijden;
 • vrijheid in het organiseren van je eigen werk;
 • goede omgeving voor persoonlijke ontwikkeling & groei;
 • onze Lely Academy met een aanbod van verschillende opleidingen;
 • een veelzijdige functie met veel ruimte voor eigen initiatief en invulling;
 • waanzinnig veel vakspecialisten om jou heen die ofwel een eigen melkveehouderij hebben naast hun baan bij Lely, of juist kennis van techniek hebben. Kortom altijd iemand die je inhoudelijk van de juiste informatie kan voorzien;
 • binnen Lely is er voldoende ruimte om door te groeien, zowel in Nederland als naar andere landen waar Lely vertegenwoordigd is.
... en op de Lely Campus hebben we de lekkerste cappuccino’s gemaakt door onze eigen barista met verse melk rechtstreeks van de boerderij.

Profiel
Je hebt ervaring met leidinggeven en aansturen van diverse teams op afstand. Je hoeft geen technisch expert te zijn, maar wel voldoende affiniteit te hebben om mee te kunnen praten en beslissen. Verder:
 • wo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde of soortgelijk
 • minimaal 10 jaar leidinggevende ervaring
 • affiniteit met melkveehouders
 • ervaring in een service afdeling, liefst binnen de maakindustrie
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal en een andere taal is een pre

Verder vind je het leuk om te reizen, naar verwachting bezoek je minimaal 1 keer per maand een Lely vestiging in een van de 40 landen.

Contactinformatie
Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan nu via de 'Solliciteer' button op de website. Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met Milou van Ruijven, 06-83027414.

Onze organisatie / De afdeling
Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan zo’n 1.200 mensen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Maakindustrie
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Milou van Ruijven
Telefoon 06-83027414

Vestigingsplaats

Solliciteer